Antihistaminer brukes for å behandle allergi. Ved allergi overreagerer immunforsvaret på ulike stoffer og skiller ut histaminer som forårsaker rennende øyne og nese, kløe i øynene, og for noen kan det være vanskelig å puste.

Det ser ut til å være en sammenheng mellom antihistaminer og redusert testosteronproduksjon i testiklene i følge en argentinsk studie som ble publisert 9. mars 2018. Dette kan igjen føre til redusert sædkvalitet og antall sædceller. Les mer om infertilitet her.

Mange menn er ikke klar over at både reseptbelagte og reseptfrie medikamenter kan forårsake ereksjonssvikt. Selv om det behandler sykdommen eller plagen du tar medikamentet for kan de altså gi en økt risk for potensproblemer og påvirke både lyst og evne. Antihistaminer står på listen over medikamenter som kan forårsake potensproblemer. Les mer om potensproblemer her.

Hva med å prøve akupunktur? Akupunktur kan være et godt behandlingsalternativ for pollenallergikere – og påvirker ikke fertilitet og potens negativt. Tvert i mot.

Photo by Felix Russell-Saw on Unsplash